Drukuj

PODPROGRAM 2016 – efekty

 

1.     W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Śląskim Bankiem Żywności w Chorzowie

2.     Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:

makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

3.     Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 211 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

4.     Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o    10.2549 ton żywności;

o    1266  paczek żywnościowych;

o    0  posiłków;

5.     W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy  łącznie w

4 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 22 osoby

 

6.     Rodzaje warsztatów:

·         Ekonomiczne - 1spotkań dla  22 uczestników

·         Żywieniowe – 1 spotkań dla 22 uczestników

·         Kulinarne - 1spotkań dla 22. uczestników

·         Niemarnowanie żywności - 1 spotkań dla 22 uczestników